22.06.2009

Romania esti "in aer"


Da, trecu si sesiunea de licenta. Sunt putin dezamagita de desfasurarea ultimei probe, cea de sustinere a proiectului, dar ce sa fac, sistemul de invatamant de la noi din tara lasa de dorit. Ma tot gandesc cat de puternici putem fi noi romanii, sa ne mulam dupa fiecare situatie, fie ea de criza, fie ea de extaz financiar sau emotional ;)). Insa, suntem usor de manipulat, crescand rata coruptiei la valori ce ne ridica in topul celor mai corupte state europene.

Ca tot vorbeam de invatamant, facultatea de la noi este o moda, la care urmasii celor din clasele sociale de rang inalt( sa nu le spun copiiii bogatasilor :D) au intaietate, liceele sunt podiumurile de prezentare ale celor mai mici manechinuite, etaland ultimele tendinte in ceea ce priveste make-up-ul,accesoriile si colectiile celor mai prestigioase "etichete", iar scoala(off, Doamne) reprezinta intrarea, mult prea devreme, a copiiilor in randul tineretului. Unde va este copilaria? De ce nu incercati sa va bucurati din plin de aceasta etapa a vietii si sa nu va mai "adolescentizati"? Aveti timp si pentru asta. Ca sa nu mai spun ca raman oripilata la ce discutii pot avea copiii din ziua d azi. Unde va este educatia? Cei 7 ani de acasa? Probabil undeva pe site-urile de Internet, jocurile in retea sau canalele de televiziune, unde apar din ce in ce mai des "personaje" dornice de afirmare, dar culmea, afirmarea lor este facuta datorita prostiei, nu capacitatilor intelectuale sau calitatilor artistice. Pacat, ne devalorizam noi ca persoane si apoi ca cetateni ai unui stat european.



ps: in caz ca am deranjat pe cineva cu parerea mea, sincera si directa, imi cer scuze, dar........ASTA E ADEVARUL :p

2 comentarii:

  1. Bine te-am regasit si pe aceste meleaguri virtuale!:)
    In primul rand vreau sa iti urez o incursiune deosebit de placuta printre ganduri si idei, litere,cuvinte, fraze impleticite :)))
    Cat despre "noua generatie", sistemul educational si restul....incearca sa nu iti faci prea multe griji, toate au rostul si timpul lor.Pot sa iti sugerez doar ca trebuie sa sustinem noi valorile cu adevarat importante si ca acum a venit randul nostru sa oferim educatie. Trebuie sa incepem cu noi insine din interior catre exterior :)

    Mult succes Floris!!!

    RăspundețiȘtergere